Mi az épületek hőszigetelése?

Hőszigetelés Nyíregyháza környékén vállalunk munkákat! Általában a forró régiókban élő emberek azt szeretnék, hogy a belső légkörük nagyon hűvös legyen, hasonlóan a hideg régiókban élő emberekhez, akik melegebb légkört szeretnének belülről. De tudjuk, hogy a hőátadás a melegebb területekről a hidegebbek felé történik. Ennek eredményeként hőveszteség következik be. Ennek a veszteségnek a leküzdésére az épületekben hőszigeteléssel biztosítják a szükséges hőmérséklet fenntartását az épületben. A hőszigetelés célja, hogy minimalizálja a hőátadást az épület külseje és belseje között.

Hőszigetelés Nyíregyháza

ÉPÜLETEK HŐSZIGETELÉSE

Hőmérsékletkülönbség van az épület kezdete és belsejé között, valamint az épület különböző egységei között. A hő melegről hűvösre kerül. A hőátadás történhet vezetés, konvekció vagy sugárzás útján. A hőátadás főként a szilárd építőanyagokon keresztül történő vezetés következtében történik. Ez a hőátadás függ a közbeeső anyagok vezetőképességétől, a két felület közötti hőmérséklet-különbségtől, az anyag vastagságától, a kitett anyag területétől és attól az időtől, amelyen keresztül a hőáramlás végbemegy.

A konvekció és a sugárzás is szerepet játszik az építőanyagokon keresztüli hőátadás folyamatában. A konvekció nagy területeken és az építőanyag vastagságán keresztül történhet a légáramok által. Hasonlóképpen, az épület szabad oldalán lévő polírozott felületek lassíthatják a hő befelé áramlását és megakadályozhatják a hő behatolását.

A HŐSZIGETELÉS CÉLJA

  1. A hőszigetelés fő célja az állandó hő vagy hőmérséklet megőrzése az épületen belül.
  2. A hőszigetelés kényelmes élet- és munkakörülményeket biztosít beltéri. Azaz, hogy nyáron hűvös, télen meleg legyen a szoba.
  3. Télen a fűtés, nyáron a hűtés igényének csökkentése érdekében.
  4. A nedvesség lecsapódásának megakadályozása érdekében a belső falakon, mennyezeteken, ablakokon stb.
  5. Csővezetékeknél a vízfagyás, melegvíz rendszernél a hőveszteség kockázatának csökkentése érdekében.
Hőszigetelés Nyíregyháza

A HŐSZIGETELÉS ALAPELVEI: Hőszigetelés Nyíregyháza környékén

A hőátadás azonosított okai alapján a következő általános elvek szabályozzák a hőszigetelést:

  1. Alacsony hővezetőképességű anyagokat kell alkalmazni. Ez azt jelenti, hogy a felhasznált anyagnak megfelelő hőszigetelő képességgel kell rendelkeznie.
  2. Mivel egy anyag hőellenállása közvetlenül változik a vastagságtól függően, ezért a szállítandó anyagnak megfelelő vastagságúnak kell lennie.
  3. A nyitott terek, például üreges falak biztosítása kiváló hőszigetelést biztosít.
  4. Az ablakok, szellőzők és ajtók külső expozíciója nagy szerepet játszik, ezért az épület tájolása, valamint az ajtók és ablakok elhelyezése létfontosságú szerepet játszik.
  5. Bizonyos mértékig hőszigetelés érhető el napernyők biztosításával, mellvédfalak magasságának növelésével stb., ami csökkentheti a hőátadást.

Tervezési kritériumok, funkció és hőszigetelés Nyíregyháza épületeire

Az épületek hőszigetelésének célja a kényelmes és higiénikus beltéri klíma fenntartása alacsony környezeti hőmérséklet mellett. Minimális hőszigetelés szükséges, hogy megvédje a szerkezeti elemeket a hőhatástól és a nedvesség okozta károktól.

A téli hőszigetelés fő célja az energiatakarékosság, ami a fűtési igény csökkentését és ezáltal a környezet védelmét eredményezi. Ezt a célt az új épületeknél és az épületállomány felújításánál is figyelembe kell venni. A cél elérésére szolgáló stratégiák az alacsony hővezető képességű építőanyagok használata.
értékek és az alacsony U-értékű ablakok beépítése (lásd Ablakok) az oldalon, valamint a hőhidak és az ellenőrizetlen beszivárgás elkerülése (lásd Szellőztetés) a másik oldalon. A fent említett célon kívül
A hőszigetelés nagy szerepet játszik az épületek nyári túlmelegedésének megakadályozásában azáltal, hogy csökkenti az épületek külső felületein elnyelt napsugárzás belső térbe jutását. A nem evakuált elemek legalacsonyabb elérhető értéke a mozdulatlan levegőé.

Ezért a szigetelőanyagok fejlesztésének alapelve az, hogy a lehető legtöbb nem mozgó levegőt zárják be az anyag szerkezetébe, és továbbra is kielégítsék a szükséges szerkezeti stabilitást. A szigetelőelemek elérhető legalacsonyabb értékeit ürített szigetelőpanelekkel valósítják meg.

Hőszigetelés Nyíregyháza

Külső ablakok és ajtók hőszigetelése

A hő jelentős mértékben átterjed a szabadon álló ablakokon és ajtókon keresztül. Ez a következő módszerrel csökkenthető:

Csökkenteni kell a napsugárzásnak a szabadon álló ajtókon és ablakokon való előfordulását. Ezt külső árnyékolók, például zsalugáteres redőnyök, napvédők stb. használatával lehet megtenni. Belső árnyékolók, például erős hajtások függönyei és redőnyök használhatók. Az üvegablakban a hőcsökkentést hőszigetelő üveggel vagy légteres dupla üveggel lehet elérni. Keressen bennünket hőszigetelés Nyíregyháza munkákkal.

Anyagszükséglet

A szigetelőanyagoknak meg kell tartaniuk formájukat, tartósnak, penésznek és parazitáknak ellenállónak kell lenniük. Az építmény nedvességmérlegének pozitívnak kell lennie, azaz az olvadási időszakban (télen) az építmény belsejében felgyülemlő vizet a párolgási időszakban (nyáron) el kell távolítani a kültérbe.
A külső felületen szélálló, a belső felületen pedig légzáró réteg elhelyezése megakadályozza, hogy a szigetelőanyag-forma belülről nedves és meleg szobalevegővel, illetve kívülről hideg környezeti levegővel árasszon át. A felhasználási területtől függően a szigetelőanyagnak meg kell felelnie a tűzvédelmi biztonsági követelményeknek.

Hőszigetelés Nyíregyházán? Szakemberekre van szüksége?

Cégünk minőségi alapanyagokkal és kiváló szakemberekkel áll rendelkezésére hőszigetelés Nyíregyháza környékén. Vegye fel velünk a kapcsolatot és kérjen árajánlatot!

Kategóriák: Blog